Snabba leveranser

Bara återförsäljare med snabba leveranser!

Trygga leverantörer

Du ska alltid känna dig trygg när du handlar!

Kundtjänst

Vi hjälper dig inom 24 timmar!

Hitta rätt elsparkcykel direkt med vårt snabbtest

Ska du köpa en elsparkcykel men är osäker på vilken modell som passar bäst för dig? Inga problem! Med vårt snabbtest får du hjälp att välja rätt elsparkcykel baserat på dina behov och önskemål.

Svara på några enkla frågor om hur du tänker använda elsparkcykeln och vilka egenskaper som är viktiga för dig. Efter att du har slutfört testet kommer vi att presentera en topplista med de elsparkcyklar som passar dig bäst. Välj din favorit och njut av din nya, perfekta elsparkcykel!

Läs våra senaste guider:

Våra senaste tester

Kundtjänst

Behöver du hjälp?

Har du frågor om någon specifik modell? Lugn, kontakta oss så hjälper vi dig inom 24 timmar!

Säker webbhandel

handla tryggt

Att handla på nätet ska alltid vara tryggt! Vi väljer endast ut leverantörer med säkra och trygga betalningsmetoder!

Simpla returer

Enkelt & tryggt

När man handlar på nätet så blir det inte alltid rätt och därför har våra samarbetspartners simpla retur policys!

Vanliga frågor – FAQ

E2S V2 Lite är den bästa enligt vårat elsparkcykel barn bäst i test.

Enligt oss är E2S V2 den solklara vinnaren för vuxna.

Efter vårt test så är E Wheels E2S V2 våran elscooter bäst i test, men vi lämnar ingen garanti att alla tycker likadant.

Kärt barn har många namn. Elsparkcykel, el scooter, el kickbike, scooter,

Den viktigaste är hastighetsgränsen. En elsparkcykel får inte gå snabbare än 20 km/h. Du hittar mer grundlig information om lagar och regler kring elscooters här!

Absolut så får man ta med sin elsparkcykel på buss & tåg! Se till bara att elsparkcykeln inte är otymplig och tar upp allt för mycket plats! Om du ska resa mycket i kollektivtrafiken så rekommenderar vi att välja en lättare elsparkcykel som man kan vika ihop!

Det är några faktorer du bör räkna in! Det första är hur du kommer använda elscootern! Kommer du åka långa sträckor? Då behöver du en elscooter med lång räckvidd! Finns det många backar som du behöver ta dig uppför? Då behöver du en elscooter med en stark motor! Gör en analys och utgå från den!

Du kan få en riktigt bra elscooter med sadel för 5000kr, du måste analysera dina behov! Ibland behöver man inte ha den starkaste motorn eller den längsta räckvidden! Tänk noga på hur du kommer använda elscootern och gör ditt val baserat på detta!

Information om elsparkcyklar:

⚡️ Antal elsparkcyklarl:205 st elsparkcyklar redo för snabb leverans.
🎮 Antal elscooters med 2000w:25 st elsparkcyklar på 2000w finns att beställas.
🎖️ elsparkcykel med snabb leverans:80 st elsparkcykel finns redo att skickas med snabb leverans!
💳 Antal erbjudanden på el scooters:51 st modeller har en kampanj just nu!
🎁 Betalningsmetoder:VISA, Mastercard, Klarna, Apple pay, Swish och Neteller.
Information om elsparkcyklar.

Elsparkcykel guide – Det här bör du tänka på!

Elsparkcykel guide

Vad ska du tänka på innan du köper en elscooter? Det finns en del att överväga, låt oss titta på några faktorer som nästan säkert skulle påverka vilken elscooter du köper, inklusive pris, räckvidd, vikt, toppfart, förarvikt och ditt behov.

Räckvidd

Räckvidden för en skoter gäller det avstånd den kommer att gå innan batterikapaciteten tar slut. Räckvidden för din elscooter bestäms av ett antal variabler, inklusive motorns styrka, förarens vikt, skoterns vikt, temperaturen, läget och den genomsnittliga takten.

Batteriets livslängd

Som vilket batteri som helst så kommer batteriets livslängd (och räckvidd för elsparkcyklar) att minska med tiden.

Under minst 300 till 500 laddningscykler behåller de flesta batterier sin förmåga att bibehålla en laddning, men de starkaste batterierna går i 1000 laddningscykler tills de börjar gå sönder.

Tänk på din resa och hur långt du behöver åka på en enda dag. Kom ihåg att du fortfarande kan åka på den medan din skoter är kraftlös, oavsett storlek på elsparkcykel med hjälp av manuellt sparkande!

Allt som producenten lovar kan man oftast ta med en nypa salt. Resultat från undersökningar visar att de flesta marknadsförare överskattar räckvidden med ca 30 procent.

Vikten

Om du behöver bära eller transportera din elscooter, särskilt regelbundet, kan vikt vara ett stort övervägande för dig.

Mer än 20 kg väger de flesta skotrar med en rättvis räckvidd ( + 20km ). Elsparkcyklar som väger drygt 30 kg kan vara mycket svåra att bära under lång tid. 

Om det finns axel sele så kan det hjälpa när du ska bära. Vissa skotrar har extra rullande hjul eller att den går att vika ihop. 

Förarensvikt

Elsparkcykelns maxvikt är den maximala belastningen ink föraren. Maxvikten är mellan 100 – 150kg på det flesta elsparkcyklar. Du vill se till att du tittar på elsparkcyklar som bär din vikt, av säkerhetsskäl bör du hålla dig inom tillverkarens rekommendationer!

Räkna ut den totala vikten

Kom ihåg att även om elsparkcykeln är klassad för din vikt och du ligger i toppskiktet av deras rekommenderade maxvikt så kommer den vara långsammare och få jobba mer.

Om du tar med en väska eller något annat föremål så kommer det bli ännu tyngre. Elsparkcyklar med minst 500 watts motor rekommenderas för passagerare som väger 100 kilo eller mer.

Elscooter priset

Det kommer fortfarande att finnas bättre och sämre sorter när det gäller elsparkcyklar, men effekten och funktioner ökar i allmänhet med priset. Du kommer inte att spendera 2 000kr på en extrem terrängelscooter utan en sådan får du minst betala 10 000kr för.

Med det sagt så finns det utmärkta modeller som Xiaomi Mi Electric Scooter 1S som är prisvärd på alla plan när det kommer till prestation, räckvidd och design.

Läs mer om billiga elscooters här

Vilket behov du har:

Analysera dina behov

  • Finns det en hiss i ditt lägenhetshus eller på arbetet?
  • Om det är dålig sikt eller regnigt väder, har du alternativa transporter?
  • Tillåter din arbetsplats att du förvarar din elscooter på området eller kontoret?
  • Om du måste gå uppför trappor?

Alla förhållanden funkar med elspark även om det är en viss kollektivtrafik inblandad, inklusive regnigt väder. Man år klä sig ordentligt och förhålla sig så gott det går till väderleken!

Elscooter med högre effekt än 250 Watt

Om du är intresserad av extremt effektiva elsparkcyklar, så finns det varianter med höga hastigheter som 50km/h och vi föreslår att du bär en säkerhetsutrustning anpassade för höga hastigheter om du ska åka på en sådan elscooter. Tänk också på att det är andra regler som gäller för dessa typer av el scootrar!

Använd alltid hjälm i vilken hastighet som helst när du kör din skoter.

Topphastigheten

För de flesta pendlare är topphastigheten inte ett stort övervägande så länge skoter kan överstiga 20km/h. Det finns jurisdiktioner som hindrar elsparkcyklar från att köra i högre hastigheter än 25 km / h.

Se alla elscooters sorterat på hastighet här!

Belysning

Elsparkcyklar utrustas med en fram lampa och en röd baklampa. När du åker efter skymning måste du ha både en främre och bakre lampa tänd.

Bakre lampor syns ofta väldigt dåligt då man endast kan ha röd lampa eller reflex nere vid bakhjulet. 

Om du planerar att åka på natten bör du på allvar överväga att använda några blinkande röda bakljus på din hjälm eller väska för att undvika bli påkörd bakifrån!

Motorstyrka

Navmotorer, som är borstlösa och monterade i hjulen är nästan standard när det kommer till elsparkcyklar. Elscootrar har alla minst en motor men mer kraftfulla modeller kan ha dubbla motorer.

Elmotorer klassificeras efter deras energiförbrukning som mäts i watt (t.ex. 600 watt). Watt antalet kommer vara högre på större och starkare motorer. 

  • En motor på 250 watt driver en vanlig pendlare som med Ninebot by Segway MAX G30
  • en 500-watts motor driver medelstora pendlare som med te.x Eltra Premium plus
  • En 1000-watts motor driver en scooter med extrem prestanda som OBG Rides scooter V2 1000w

Vi föreslår inget mindre än 250 watt för vanlig pendling för vuxna. Detta är lämpligt för plana ytor och mycket små kullar. Överväg att höja styrkan till 350 eller 500 watt om du bor i en miljö med brantare kullar eller om du är på den tyngre viktskalan. Om du är ute efter ännu starkare elfordon så är kanske en fatglider rätt för dig?

Olika IP-klasser på elscooter

Det är viktigt att tänka på att alla elsparkcyklar har en ip-klassificering som berättar hur mycket fukt elfordonet klarar av!

Nedan är en tabell som hjälper dig förstå vilken ip-klass som passar dig och dina behov bäst:

IP-klassFörklaring
IPX0Inte vattentålig
IPX1 – IPX3Klarar av mindre vattenstänk
IPX4 – IPX6Går att köra i regnväder
IPX7+Helt vattentät

Läs mer om vad som gäller när du ska köra elsparkcykel i regn här!

Bromsarna

Ett tillförlitligt Elsparkcykel bromsbromssystem är avgörande för att man ska kunna köra en elsparkcykel säkert. Bromsar precis som på en bil används för att sakta ner el scootern. Elektriska scooterbromsar klassificeras som mekaniska eller elektriska.

Mekaniska elscooter bromssystem

Mekaniska bromssystem, som inkluderar fot-, trum- och skivbromsar, förlitar sig på en fysisk mekanism för att bromsa sparkcykeln. Mekaniska anordningar har vanligtvis ett stoppavstånd på 6 meter vid 15 km / h, men de allra bästa mekaniska bromssystemen har ett stoppavstånd på 3 meter vid 15 km / h.

Fotbroms

Fotbromsar är att foten pressas stadigt mot den bakre skärmen som gör att bakskärmen trycker mot det däcket och därmed stoppar fordonet. Denna typ av broms har duglig bromsandetoppkraft men saknar effektiviteten hos trum- eller skivbromsar och är därför inte att rekommendera på starkare elsparkcyklar.

Trumbroms

Trumbromsar är förseglade inuti hjulnavet, behöver mindre underhåll än andra former av bromsning och fungerar konsekvent i vått väder. En mycket pålitlig broms helt enkelt!

Skivbroms

Skivbromsar är kraftfullare och lättare än trumbromsar. De används vanligtvis på avancerade elsparkcyklar och är högpresterande när det kommer till stoppsträckor.

Elektroniska bromsysten

Elektroniska bromssystem använder själva motorn för att bromsa och samtidigt tar hand om energin som skapas och laddar batteriet i samband med bromsningen.

Om du kör i hastigheter över 15 km / h och behöver stoppa omedelbart så skulle detta bromssystem inte räcka självmant som bromssystem och det är därför bra att detta system ibland kan kombineras med andra bromssystem som skivbromsning så man får det bästa från två olika system.

Fjädringen

Fjädring, liknande den som används i ett fordon, utjämnar brister i vägen och ökar körkvaliteten. Om du inte skulle ha fjädring i samband med solida (luftlösa) däck, kan du känna varje stöt i marken och få en dålig körupplevelse.

Försök att köpa en skoter med bra fjädring om din pendling är längre eller innehåller mer ojämn terräng som grusvägar eller skogsparti.

Fjädring kan fästas på antingen fram- eller bakhjulen eller båda. Elsparkcyklar som klassificeras som exklusiva ska vara utrustade med antingen främre eller bakre upphängning.

Däcken

Däck klassificeElsparkcykel däckras som solida (luftlösa) eller pneumatiska (luftfyllda).

Solidadäck

Det finns många olika typer av luftfria däck, detta inkluderar däck som är polymerfyllda. Massiva däck är sämre än pneumatiska däck på något sätt förutom att de behöver mindre underhåll. 

När du kör med solida däck är du mer benägen att märka eventuella studsar och ojämnheter.

Luftfyllda däck

Vi föredrar pneumatiska däck (luftfyllda) eftersom de har en bekvämare körning (med eller utan fjädring) och deras flexibla gummi fungerar mycket bättre under ogynnsamma vägförhållanden. 

Vissa luftfyllda däck har utbytbara slangar; vissa är slanglösa. Pneumatiska däck har överlägsen stöthållfasthet och hantering (särskilt i dåligt väder). Om man gillar att åka runt med stora luftfyllda däck så kanske en fatglider är mer lämpad för ditt behov! 

Läs mer om elscooter däck här!

Nackdelar & fördelar med olika elscooter däck

Fördelar & nackdelar

Nackdelen med pneumatiska däck är att de behöver mer underhåll än solida däck. Pneumatiska däck är sårbara för punkteringar och måste pumpas regelbundet för att hålla sin fasthet. 

Luftfyllda däck både med utbytbarslang och slanglösa, finns allmänt förekommande i prisspektrumet förutom i kampanjer och rabatterade sorter här ser man oftast elsparkcyklar med solida däck!

Underskatta inte den ökade körningseffektivitet som pneumatiska däck har. Dessa kan avsevärt öka rullningsupplevelsen på ojämn terräng, vägfriktion kan vara mycket smärtsam på dina fötter och ben om du har solida däck i kombination med bristande fjädring. 

Köpa elsparkcykel från kina

Fördelen med att köpa direkt från Kina är potentialen för betydande kostnadsbesparingar. Nackdelarna inkluderar följande:

  • Varumärkets äkthet på elscootern du köper kan vara en kopia av den annonserade modellen du önskade. Även om vissa komponenter kan vara lika kan andra vara väsentligt annorlunda och sämre.
  • Leveranstiden är lång. Det är inte ovanligt att det tar flera månader att beställa.
  • Kundtjänst är otillräcklig. Om det är ett stort problem med skoter kan du kanske inte returnera det!

Kundtjänst och garanti elsparkcyklar

När du letar efter rätt skoter till dig kan du också kontrollera om fordonet, dess komponenter och / eller reparationer täcks av en garanti.

Tillsammans med en bra garanti kommer ditt köp av elsparkcykel kännas tryggare och vetskapen om att det finns en engagerad kundtjänst ifall du skulle ha några frågor är alltid ett plus! 

has been added to your cart.
Checkout